turmeric yararları için ürünler (3)

Zerdeçal, toz

Zerdeçal, toz

Kategori: Tek Baharatlar Tat ve Aroma: Ahşap-toprak kokusu, sıcak baharatlı, hafif biberli aroma ile acı bir tat sonrası Kullanım: Zerdeçal, birçok köri yemeğine tipik altın sarısı rengini verir, ayrıca pilav yemekleri, risotto, balık çorbası, chutney ve Kuzey Afrika kuzu yemeklerini baharatlandırmak için de kullanılır. İpucu: Toz, pişirme işleminin başında asla kavrulmuş olarak eklenmemeli veya çok uzun süre kaynatılmamalıdır, aksi takdirde yemek çok acı olur. İçindekiler: Zerdeçal Alerjisi olanlar için not: Kuruyemiş, fıstık, susam, hardal ve kereviz izleri içerebilir. İçerik: 50 g beyaz teneke kutuda
Zerdeçal

Zerdeçal

Kurkuma, bilimsel olarak Curcuma longa olarak bilinen, zencefilgiller (Zingiberaceae) familyasına ait çok yıllık bir bitkidir. Anavatanı Hindistan alt kıtası ve Güneydoğu Asya'dır. Bitki 1 metreye kadar boylanabilir ve uzun yaprakları ile sarı çiçekleri vardır. Ancak, kurkumanın en çok değer verilen kısmı, mutfak ve tıbbi özellikleri nedeniyle rizomlarıdır. Sayısız sağlık faydası nedeniyle kurkuma, yüzyıllardır geleneksel Ayurveda ve Çin tıbbında kullanılmaktadır. İçeriğinde, parlak sarı rengi ve güçlü antioksidan ve iltihap önleyici özellikleri ile bilinen Curcumin adlı bir bileşen bulunmaktadır.
Arap Portakal Baharatı

Arap Portakal Baharatı

Kategori: Doğu Baharat Karışımları Tat ve Aroma: meyvemsi, az acı Bu meyvemsi karışım havuç, kabak ve soğanı sever ve pirinç ile kuskus yemeklerine mükemmel bir şekilde uyum sağlar. Ayrıca balık (özellikle somon!) ve beyaz etle de harika bir uyum gösterir. İçindekiler: Kişniş, portakal kabuğu (yüzde 20), zerdeçal, zencefil, muskat, kakule, kimyon, karabiber, seçkin biber, acı biber, tarçın (Kanehl) Alerjisi olanlar için not: Kuruyemiş, yer fıstığı, susam, hardal ve kereviz izleri içerebilir. İçerik: 23 g beyaz teneke kutuda